Хочу дружині замовити плаття на літо, але є постійна проблема з посадкою у верхній частині. Вона має спортивну фігуру, плечі трохи ширші за стандарт, тому часто буває так, що в талії все гуляє, а руки підняти неможливо - шов врізається в пахви. Як ви перевіряєте цей момент дистанційно? Бо фото моделі, яка просто стоїть рівно, нічого не каже про реальну зручність у русі.
Свернуть блок чата
Если Вы не нашли ответ на форуме, то спросите в чате!
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Отправлено 27 Январь 2026 - 17:33
Тут треба дивитися на крій рукава. Якщо це класичний вшивний рукав, то плечовий шов має бути чітко на кісточці або трохи нижче. Якщо він задертий до шиї на фото, то гарантовано буде тягнути. Я для себе вирішила, що найкращий варіант - це реглан або спущена лінія плеча, там взагалі немає чому тиснути. Ну і тканина має значення: якщо це сухий льон без еластану, то свободи рухів не чекай, треба брати на розмір більше.
Отправлено 27 Январь 2026 - 17:33
Реглан це добре для прогулянок, але їй треба щось більш стримане для роботи, там дрес-код вимагає чіткого силуету. Проблема саме в глибині пройми: часто виробники роблять її занадто високою, і вона впивається в тіло, навіть якщо плече на місці. Як це побачити на екрані монітора? Може є якісь візуальні ознаки, що лекала розроблені на живу людину, а не на плаский манекен? Бо купувати навмання і потім не мати змоги обійняти когось чи дістати папку з верхньої полиці вже набридло.
Отправлено 27 Январь 2026 - 17:38
Щоб перевірити пройму без примірки, шукай фото, де модель підняла руку або поправляє зачіску. Якщо в цей момент весь виріб повзе вгору, а під пахвою збирається жорстка складка, то лекала невдалі.
Також важливий нахил плечового шва: він має повторювати природний скіс плеча, а не йти рівною лінією, інакше буде натяг. Для мене головне в сукні - зручність. Ця саме така. Не заважає рухатися, не тісна в плечах. Влітку просто рятувальник. Це я про
жіночі сукні https://natalibolgar...catalog/platya/ від бренду Natali Bolgar, де конструктори явно розуміють, що жінка в офісі рухається, а не сидить статуєю.
Коли обираєш, звертай увагу на тканину: краще брати креп або сумішеву віскозу, вони пластичні і підлаштовуються під рухи тіла. І ще нюанс: якщо рукав вузький, то там обов'язково має бути мінімальний відсоток еластану, інакше він буде працювати як джгут, перетискаючи кровообіг і сковуючи плечовий пояс.
Вход
Наверх
Жалоба