Цікавить досвід тих, хто робив коагуляцію сітківки чи є різниця між лазерною і звичайною коагуляцією, і коли призначають одну або іншу? Бо лікар пояснював, але хотілося б почути реальні історії. І чи допомагає це зупинити погіршення зору?
Свернуть блок чата
Если Вы не нашли ответ на форуме, то спросите в чате!
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Отправлено Вчера, 09:10
Я теж чув, що інші методи використовуються рідше. У моєму випадку це реально допомогло стабілізувати ситуацію до цього були ризики, що стане гірше. Але важливо розуміти, що це не завжди покращує зір, а більше запобігає проблемам.
Девочки… Будьте, как Швейцарские часы: дорогими, желанными и чтобы мужчины носили вас на руках.
Отправлено Вчера, 09:10
Planeta (21 Март 2026 - 09:10) писал:
Я теж чув, що інші методи використовуються рідше. У моєму випадку це реально допомогло стабілізувати ситуацію до цього були ризики, що стане гірше. Але важливо розуміти, що це не завжди покращує зір, а більше запобігає проблемам.
Я в сім’ї вже чув, що в діда почалися проблеми з сітківкою там і зміни судин, і ризик відшарування. Ми пішли в Ukrainian Vision Center щоб дізнатися більше про коагуляцію сітківки https://uvc.in.ua/po...vannya-sitkivky зробили ОКТ сітківки і лікар сказав, що треба робити лазерну коагуляцію, щоб закріпити ті зони, де сітківка тонша.
Це не якась там дірка в оці, це спеціально світом лазера робиться маленькі промені, що зміцнюють тканину і зупиняють прогресування проблеми, чекаєш буквально хвилин 10–15 по кожному оку, і при цьому все під контролем, без наркозу, місцеві краплі і після можна йти додому. Лікар все розписав, коли і які краплі капать після, як поводитись, щоб не перенавантажувати очі. Загалом, почувався спокійніше, бо знав, що ми не вгадували, а реально зробили профілактичну штуку заради зору.
Вход
Наверх
Жалоба