Хочу запитати людей із реальним досвідом: чи стикався хтось із проблемами на митниці при розмитненні авто, яке привіз з Кореї в Україну? Я вже купив машину, доставили до порту, подав документи, а митниця почала «піднімати» вартість розмитнення, мовляв інвойс‑ціна недостатня або у них якась внутрішня статистика, і я повинен доплатити суттєво більше, ніж розраховував. Хтось вирішував таку ситуацію? Як домовлялися з митниками чи брокерами, які документи подавали? Я хочу зрозуміти реальні кроки, щоб потім не втратити гроші і не застрягти на митниці на тижні чи більше. Будь ласка, діліться досвідом із усіма нюансами і підводними каменями, які можуть виникнути при оформленні корейських авто.
Свернуть блок чата
Если Вы не нашли ответ на форуме, то спросите в чате!
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Хто стикався з проблемами на митниці при розмитненні авто з Кореї — як вирішили?
Автор Bingo, 25 мар 2026 20:53
Отправлено 25 Март 2026 - 20:55
Так, я мав подібний досвід. Найважливіше — заздалегідь проконсультуватися з митними брокерами і підготувати максимально повний пакет документів. Не лише інвойс і договір купівлі, а ще підтвердження реальної транзакції, платіжні документи, експортні папери, техпаспорт і додаткові документи, які може вимагати митниця. Часто проблема виникає через оцінку вартості авто: митники не завжди беруть реальну ціну з документів і користуються своєю внутрішньою статистикою, що значно збільшує мито. Важливо підготувати документи так, щоб оцінка відповідала фактичній ціні, тоді ймовірність додаткових претензій зменшується.
Иду на поиски любви... кто не спрятался я не виноват)
Отправлено 25 Март 2026 - 20:56
Це точно. Я теж чув, що митниця може не приймати ціну, яку вказано в документах, і автоматично нараховує «ринкову» оцінку, іноді у кілька разів вищу за фактичну. Якщо вже виникла така ситуація, чи реально домовитися про правильну оцінку без судових позовів? Чи краще працювати виключно через брокера, який має досвід і зв’язки на митниці, щоб уникнути завищення платежів? Не хочу, щоб авто простоювало тижнями в порту і це ще дорожче обійшлося через зберігання. І чи є сенс подавати скаргу митним органам, чи краще просто доводити свою правоту документами? Хочу зрозуміти ефективний шлях, враховуючи, що машини з Кореї можуть мати специфічні екологічні вимоги.
Отправлено 25 Март 2026 - 20:57
З мого досвіду, найкраще спочатку уточнити всі документи і розрахунки, а не одразу йти в суд. Часто митний брокер підказує, які документи потрібно доповнити, щоб уникнути завищеної оцінки. Добре працювати з брокером, який має практику розмитнення авто саме з Кореї, бо нюанси там специфічні. Проблему можна вирішити, підготувавши правильний пакет документів: інвойс, підтвердження оплати, експортні папери і техпаспорт.
Також допомагає комплексний підхід, коли процес веде компанія, що займається покупкою, доставкою та оформленням під ключ. Наприклад, компанія Bex Auto https://bex-auto.com/uk супроводжує весь процес розмитнення, перевіряє документи і подає їх правильно на митницю, що значно зменшує ризик завищеної оцінки і затримок. Важливо бути наполегливим і діяти прозоро, тоді митниця швидше приймає документи і оцінку, а весь процес розмитнення проходить без зайвих витрат і простоїв.
Також допомагає комплексний підхід, коли процес веде компанія, що займається покупкою, доставкою та оформленням під ключ. Наприклад, компанія Bex Auto https://bex-auto.com/uk супроводжує весь процес розмитнення, перевіряє документи і подає їх правильно на митницю, що значно зменшує ризик завищеної оцінки і затримок. Важливо бути наполегливим і діяти прозоро, тоді митниця швидше приймає документи і оцінку, а весь процес розмитнення проходить без зайвих витрат і простоїв.
Иду на поиски любви... кто не спрятался я не виноват)
Вход
Наверх
Жалоба